divendres, 16 de novembre del 2007

Les empreses de classe

Bé doncs, com que veig que cap bloc ho ha comentat, jo parlaré de les empreses que s'han pensat a classe i que van acabar de presentar ahir, així com de la meva opinió. He sentit dir que altres grups no fan això, bé doncs millor que millor per a posar-vos al dia, el que fem és inventar-nos una empresa i de tant en tant el professor ens demana alguns aspectes que hauria de tenir la nostra empresa d'acord amb el temari que fem (quina estrategia DAFO, quina estrategia corporativa, de negoci,...). Aquestes són les empreses :

Club juvenil "Home" : Tracta d'un club on hi poden assistir pares i fills per entreteniment i estrenyer enllaços i alhora donar un ensenyament i una formació als fills en diferents camps.

Em sembla bastant bona idea ja que crec que molts pares voldrien que els seus fills es comencessin a formar ja des de ben petits.

Importació de la Xina : Consisteix en que, quan un vol un producte de la Xina o d'algun país asiàtic, per tal de no pagar uns impostos massa grans, contacte amb l'empresa per aconseguir-ho i l'empresa li aconsegueix sense tantes càrregues adicionals demanant-li a algú que estigui de viatge en aquell país i el pugui portar com a equipatge (pagant-li, evidentment, una petita remuneració).

És una bona idea per a comprar coses que no es venen aquí o que aquí son massa cares, pero de seguida em va surgir una pregunta. Si a algú li dones diners per a que et compri quelcom, com saps que un cop allà tornarà amb l'objecte i no se n'anirà amb els diners? I sinò li dones els diners abans de comprar-ho, qui compraria una cosa amb diners pròpis sense estar al 100% segur de que li donaran més per allò? A part d'aquesta qüestió em sembla una bona idea com a empresa i bastant innovadora.

Empresa de Seguretat Wireless : Tracta de distribuir càmeres de seguretat pero amb conexió wireless per tal de facilitar-ne la col·locació i evitar que se'n tallin els cables.

Personalment no crec que pugui ser aplicable a gaires llocs, ja que les conexions wireless tenen una gran facilitat per ser interceptades i manipulades. Però per altra banda, en llocs inaccessibles pels cables pot ser una solució. Tot i així no ho trobo amb molt de futur.

Robotècnia : La idea és importar robots de països on es fabriquin, programar-los i instal·larlos en cadenes de producció, grans magatzems, etc que no en tinguin o bé que es puguin optimitzar. Seria una inversió forta pero rentable a llarg termini.

Una de les exposicions que més m'ha agradat, ja que crec que en aquest país falta bastanta tecnologia, i la implantació d'aquesta també donaria més competitivitat.

PubliLed : Una empresa que es dedicaria a la publicitat mitjançant leds. De diferents maneres, o bé posant pantalles de leds a parets, de les quals el missatge anés canviant, o bé un invent que han fet que és fabricar unes samarretes amb leds i afegir-hi un receptor d'SMS per tal de que la gent pugui enviar missatges SMS i aquests surtin a través de la samarreta.

Molt original, tot i que les samarretes i altres peces de roba amb leds ja estan inventades, ningú li ha donat aquest ús.

Ordinadors amb programes centralitzats per xarxa : Aquesta idea consisteix en una consultoria que es dedicaria a substituir ordinadors amb molta capacitat i poc ús per ordinadors de més baixa gamma i que puguessin executar programes que estiguessin en un servidor per tal de disminuir la potència necessaria d'aquests.

En la meva opinió és una política que haurien d'aplicar moltes empreses que només utilitzen ordinadors per a fer consultes o també museus que utilitzen ordinadors de sobretaula només per a fer votacions, pero no surt a compte contractar una consultoria per a estalviarte el cost dels ordinadors.


Bé, encara queden com a mínim dos grups per presentar degut a la falta de temps de classe, no en tinc gaires pistes pero sé que un va sobre oferir serveis a les empreses per a millorar l'eficiència energètica. Evidentment també hi ha el cas Quick&Fresh presentat pel professor.

He decidit no citar res de DAFOs perque només dos grups han pogut presentar sobre aquest tema.

I vosaltres que en penseu d'aquestes idees?

Ens veiem, Joan Verdaguer Olivella

2 comentaris:

Marc Jordana ha dit...

Un petit detall Joan, la empresa Cibiled que esmentes, en realitat es diu PubliLed (t'ho diu el Director General i propietari del 49% d'accions de PubliLed).

Neus Teixidó ha dit...

Les idees dón bones, tot i que hi han algunes que a mi no m semblen que tinguin a la llarga gaire sortida, no se de moment les trobo una mica exentriques, la idea més bona que e trobar és la de Empresa de Seguretat Wireless, avui en dia amb els robatoris de cases, cotxes i patrimonis que hi han és una empresa amb futur, molt futur per els temps que correm.
Es motl interesnat que pogueu fer treballs sobre coses així suposo que és pren força.